fredag 15. oktober 2010

En lykkelig jente! / One happy girl!

Idag har jeg endelig sydd ferdig toppen til teppet som yngstejenten min skal få :o) Gjett om både hun og jeg er glad for det! Hun har ikke vært helt fornøyd når jeg har begynt på andre ting før jeg har gjort ferdig hennes - og det kan jeg forstå. Har holdt på med det en stund. Så nå skal jeg finne frem noen stoff og lage bakstykket med en gang......
Today I finally finished the top for my youngest girl :o) And boy, are we happy! She has not been especially pleased when Ive started new quilts before I finished hers - and I understand that quite well. I started this a long time ago. Im going to find some fabrics and make the back at once.....

Litt mer øving på frihåndquilting / A bit more FM quilting practice



God helg til alle sammen :o) 

onsdag 13. oktober 2010

Free Motion quilting

Dette er bare så gøy! Selvom det ikke har blitt så mye øving de siste ukene, så føler jeg at dette begynner jeg å få taket på. På noen mønster da..... Og jeg har funnet ut at det trenger ikke være perfekt for å bli fint, litt skjeve linjer og avstander som ikke er helt lik, sirkler som ikke er helt rund - det er bare sjarmerende :o)
This is sooo much fun. even if I havent been able to practise much the last few week, I feel Im getting into this and gettting the hang of it. Well, at least for some patterns... And it doesnt have to be perfect to look good, lines that are not straight, circles that are not perfectly round, lines that not hit excactly where it should - it all makes it more charming :o)

Jeg hadde noen biter tilovers fra et teppe, og de har jeg laget grytekluter av (på bildene er ikke lukkekanten kommet på). Synes det er litt kjekkere å øve på noe som kan brukes.

I had some leftover blocks, and I have made potholders of them. Its more fun to practise if Im making something small and useful :o)


Baksiden/ The back


Og så nr 2:


med bakside



Jeg ligger 2 mnd på etterskudd med Star Crazy-blokkene, så idag må jeg se om ikke jeg kan få begynt å kutte stoffene. Tenk at jeg snart er ferdig med teppet, bare 2 mnd igjen - det er helt utrolig! Gleder meg til å begynne å sy sammen alle blokkene :o)

Im 2 months behind on my Star Crazy-blocks, so I will try to start cutting the fabrics today. I cant believe  the quilt is almost finished, only 2 months left - unbelievable! Looking forward to start putting the blocks together :o)





søndag 3. oktober 2010

Ikke så veldig mye nytt... / Not much new....

men jeg hadde lyst å si hei likevel, jeg, siden det er en stund siden... :o)  Jeg har hatt et ufrivillig (eller det er det vel alltid...) langt sykehusopphold. Det som skulle være et enkelt inngrep og 2 dagers innleggelse, ble til 2 operasjoner på 2 dager og 1 1/2 uke i sykesengen. Nå er jeg heldigvis kommet hjem og er på bedringens vei, men det er et stykke å gå før godformen er tilbake. Men da gjelder det å ordne seg med litt sytøy som kan holde meg med selskap etterhvert på sofaen. Skal få tegnet av disse.
but I wanted to say hi anyway, been so long... :o) I've had an unexpectedly long stay at the hospital. One simple surgery, became 2 operations in 2 days and 1 1/2 week in the hospital. But now Im home again, recovering, but it will be a week or two until Im back in business. In the meantime I have arranged for some stitcheries to keep me company on the couch :o)

Mens jeg var borte fikk jeg litt snadder i posten, bl.a denne boken./ While I was away I got some yummy in the mail, this book

Fra de to niesene mine i Oslo fikk jeg denne (litt forsinkede - helt tilgitt!!) bursdagspresangen/ From my two beautiful nieces in Oslo I got this birthdaypresent - a bit too late but its all forgiven :o)

Og så fikk jeg denne nydelige samlingen, Bliss fra Moda / And then I got these wonderful fabrics, Bliss from Moda

Ha en fin søndagskveld! / Have a wonderful Sunday!